Skip to content

In de afgelopen negen jaar werkte ik als journalist, copywriter en redacteur voor uiteenlopende opdrachtgevers. Zo zat ik een periode op de redactie bij Ahold, schreef ik artikelen voor het vakblad Misset Horeca en het duurzame platform Jij & Wij en werk ik regelmatig voor Uitgeverij Lucht

Nieuwsgierig van nature ga ik graag op onderzoek uit, waarbij ik in een onderwerp duik en interviews afneem. Maar ook vind ik het heerlijk om me in te graven in een boek of blad – voor correctie, lichte redactie of eindredactie. 

In mijn werk als tekstschrijver zoek ik graag naar diepgang en verbinding. Ik werk dan ook het liefst aan projecten waar ik mijn observeer- en luisterskills in kan zetten om vervolgens teksten te schrijven die je raken en aan het denken zetten

Denk aan opdrachtgevers met een maatschappelijke & sociale missie, maar ook initiatieve duurzame merken en bewuste ondernemers. 

“Nicolette is prettig om mee te werken als freelancer. Ze is pro-actief en kan uit de voeten met allerhande onderwerpen. Haar interviews springen er vooral uit: vlot en soepel geschreven, de geïnterviewde goed neergezet met oog voor sfeer. Maar net zo gemakkelijk duikt ze in een technisch onderwerp of lepelt ze recepten voor gezonde ontbijtsmoothies op.”

– Demian van der Reijden, Misset Horeca

People will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel. 

“Nicolette heeft mij meerdere malen geholpen met het schrijven van een persbericht. Ze schrijft origineel en denkt goed mee over de boodschap van het persbericht. Ook werkt ze snel en is kritisch. Nicolette is heel fijn om mee samen te werken!”

– Evelien Dieleman, www.trendcult.nl

Wat voor opdrachten doe ik zoal?

Interviews en reportages

Ik schrijf artikelen, interviews en reportages over uiteenlopende onderwerpen. Van human interest tot ondernemerschap en van hospitality tot gezonde voeding en reizen.

Correctie

Voor non-fictieboeken, documenten en teksten doe ik de correctie en lichte redactie. Ik check op spelling, grammatica, zinsbouw en consistentie. Ook haal ik onduidelijkheden en herhaling uit de tekst.

Eindredactie

Ik doe de (eind)redactie voor bladen, magazines en non-fictieboeken. Denk aan een kookboek, ledenblad of nieuwsbrief. Ik zet de puntjes op de i en zorg ervoor dat het exemplaar foutloos naar de drukker kan.

PORTFOLIO

Al heel wat boeken van Uitgeverij Lucht zijn de revue gepasseerd – ik deed er de correctie en soms lichte redactie voor. Stuk voor stuk mega interessant. Denk aan Samen Intelligent Bewegen, Oud zeer (over het helen van trauma’s uit de jeugd), Tem je brein, Denk je dat je mij kunt helpen? en Mag ik gaan. 

www.uitgeverijlucht.nl

Voor Tulp en Zest magazine schreef ik diverse trendartikelen en interviews over (duurzaam) interieur en wonen. Ook verschenen in Tulp magazine een aantal van mijn persoonlijke reisreportages over Indonesië en Tenerife. Ik werd er verliefd op de ruige natuur, de hartverwarmende locals en de rust & stilte die je er op veel plekken (nog steeds) vindt. 

www.stammedia.nl

Een aantal jaren werkte ik als journalist voor horecavakblad Misset Horeca. De onderwerpen lagen mij vaak na aan het hart, zoals duurzaam linnen, muziek en gezonde voeding. Ook interviewde ik inspirerende horecaondernemers over hun ambities, een van mijn favoriete opdrachten.

www.missethoreca.nl

Waarom maak je bepaalde keuzes in het leven? Wat drijft je om dit pad te kiezen? Welke momenten maakten je sterker? Bij het interviewen en vervolgens schrijven van human interest-artikelen – zoals voor XXL en NEX magazine – gaat er bij mij een vuurtje aan. Ik stel soms scherpe vragen, vraag door, en luister vooral aandachtig. Ik vind het altijd bijzonder (en) uitdagend om levensverhalen zo authentiek en puur mogelijk op papier te zetten.

www.nexmagazine.com

Ik ben fan van gezonde voeding – naast yoga, meditatie, sporten, wandelen en mountainbiken in de natuur. Het SEO-proof maken van Claire’s website was dan ook een feestje. Naast ze te optimaliseren voor Google hebben we de teksten uitgebreid, geherstructureerd en herschreven. Zo inspirerend hoe zij op een luchtige manier vrouwen helpt naar een gezonde en gelukkige leefstijl. Check vooral haar website.

www.orthomoleclaire.nl

De Stroom, het ledenblad van het Apostolisch Genootschap, staat vol inspirerende reportages en artikelen over duurzame en sociale initiatieven in de buurt, en de zoektocht naar rust, vertrouwen en geluk. Zodra De Stroom bij de drukker ligt, ontferm ik mij over het vertalen, coördineren en de eindredactie van de Engelse variant, The Current. 

www.apgen.nl

Voor het platform Jij & Wij schreef ik diverse online artikelen over duurzame retailers. Ik deed onderzoek naar een trend, nam interviews af met de vaak gepassioneerde eigenaren en initiatiefnemers en maakte het verhaal op.

www.jijenwijonline.nl

Ik schrijf advertorials, artikelen, interviews en blogs voor het ambitieuze Gusto Media, het bureau dat zich gespecialiseerd heeft in content marketing voor duurzaam vastgoed. Recent nog stond mijn advertorialtekst in het AD. Lekker bezig, Gusto! (it’s in the name) 

www.gustomedia.nl